This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hoofdsponsors DKV

Bordsponsors DKV

Print

Programmaboekje schoolkorfbal

Er hebben zich 7 scholen met totaal 14 teams opgegeven. De wedstrijden worden gespeeld in twee leeftijdscategorieën.

Het toernooi wordt gespeeld in Sporthal Zeewijk.

In dit programmaboekje staan even kort de spelregels, de deelnemers en een aantal praktische zaken. Het wedstrijdschema wordt vanaf 12 oktober gepubliceerd op de website van DKV. Kijk daarvoor op www.dkv-ijmuiden.nl/schoolkorfbal. Het wedstrijdschema zal ook in de sporthal bij aanmelding worden uitgereikt.

Het toernooi  begint om 9:00 uur.  We beginnen dan met een uitleg en demonstratie van de regels. De eerste wedstrijden beginnen om 9:15 uur. Wij verzoeken de begeleiding om zich tussen 8:30 – 8:45 uur te melden bij de wedstrijdleiding in de sporthal. Er wordt van ieder team een foto gemaakt. Het toernooi is rond 13:30 uur afgelopen.

Bij binnenkomst staat aangegeven welke kleedkamers u kunt gebruiken.

We hopen op een gezellige en sportieve dag.

Tot zaterdag 22 oktober in Sporthal Zeewijk!
Korfbalvereniging DKV

Programmaboekje Schoolkorfbal

Print

DKV B1 al kampioen

De B1 speelde deze week tegen Helios B2. Een extra uitdaging in deze wedstrijd was het veld van Helios. In tegenstelling tot de meeste korfbalverenigingen speelt Helios namelijk op natuurgras. Ondanks deze moeilijkheid wist DKV te winnen met een enorme voorsprong, en verliet de B1 het veld met een eindstand van 3-20. Met nog één wedstrijd te gaan is DKV B1 al kampioen, doordat het team in de poule een voorsprong heeft die niet meer kan worden ingehaald.

DKV B2 speelde deze week twee wedstrijden: op dinsdag 27 werd er een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Swift. Het was een sportieve en leuke wedstrijd die helaas werd verloren met 5-6. Zaterdag 1 oktober moest DKV B2 uitspelen tegen KIOS in Nieuw Vennep. Helaas werd ook deze wedstrijd verloren met 8-5.

Ook het jongste DKV-team moest zaterdag uitspelen. Steeds kwam DKV een puntje voor en vervolgens maakte Sporting West uit Amsterdam weer een gelijkmaker. In de laatste minuten zorgde DKV voor een doorslaggevend verschil van 2 punten. DKV D1 was daardoor met een stand van 4-6 niet meer in te halen.

Het eerste van DKV moest het opnemen tegen koploper Reeuwijk, op voorhand een zware wedstrijd. DKV begon redelijk en bleef bij tot 4-3. Daarna begon het spel bij Reeuwijk beter te lopen en scoorde dit team lekker door. DKV miste in totaal 4 strafworpen en kwam niet in zijn spel, waardoor werd verloren met 18-8. Volgende week tegen de Vinken moeten er punten gepakt worden.

Aanstaande zaterdag spelen alle DKV-teams tussen 9.00 – 16.00 uur thuis op Schoonenberg. Donderdag 6 oktober zijn er grote jeugdkorfbaltrainingen in Sporthal Zeewijk: om 18 uur voor kinderen van 6-8 jaar en om 19 uur voor kinderen van 9 – 12 jaar.

 

Print

Wedstrijden 24 september

DKV B1 mag dan wel eerste staan in het klassement, dat betekent nog niet dat alle wedstrijden makkelijk gewonnen worden. Dit bleek in de wedstrijd van deze week tegen Rapid B1. DKV begon met een kleine voorsprong en stond in de rust voor met 4-3. In de tweede helft verloor het team echter de concentratie waardoor vaak de bal niet goed aankwam en veel aanvallen mislukten. Ook bij Rapid werd weinig gescoord, wat leidde tot de teleurstellende eindstand van 6-6. DKV B1 staat nog steeds bovenaan in het klassement, en met nog twee wedstrijden te gaan ligt het kampioenschap binnen handbereik.

DKV B2 moest uit tegen Swift in Amsterdam. De wedstrijd begon wat stroef, waardoor DKV in de rust tegen een 3-1 achterstand aankeek. DKV kwam echter heel mooi terug met verschillende soorten doelpunten gemaakt door Tamara, Roos, Sien, Xian en Kim. Uiteindelijk won DKV met 8 tegen 7.

DKV D maakte het dit weekend erg spannend. De spelers deden goed hun best, maar de tegenstanders waren wel erg sterk. Uiteindelijk werd het in Wijde Wormer in de laatste 2 minuten een gelijkspel:  5-5. DKV staat nu bovenaan in het klassement. Dit team zoekt nog nieuwe spelers om dit gezellige team uit te breiden.

DKV 1 mocht aantreden tegen Triaz in Amsterdam. Vanaf het begin af aan bleek Triaz een taaie. Zo gemakkelijk als de ballen er een week eerder invielen zo moeizaam ging het afgelopen zaterdag. Na een ruststand van 6-5 verloor DKV onnodig met 10-9. Met wat meer zuiverheid in de schoten had DKV de punten mee naar huis kunnen nemen. Nu volgende week maar stunten tegen Reeuwijk.

DKV 3 speelde zaterdag tegen EKVA 8 in Almere, een team bestaande uit eerstejaars seniorenspelers. Tot 2-2 ging het nog gelijk op. Daarna lieten de spelers van EKVA zich door de ervaring van DKV 3 van het veld spelen. Met wederom veel doelpunten van Richard Pals werd er dan ook met 5 – 14 gewonnen.

Print

DKV dit weekend succesvol

Afgelopen zaterdag 17 september speelden alle DKV-teams thuis op Schoonenberg.

De B1 begon deze week zeer sterk aan haar wedstrijd tegen Rapid B2 en stond al gauw met 6-0 voor. Aan het einde van de eerste helft liep Rapid echter in; in de rust was de stand 6-2 in het voordeel van DKV.  Toch wist de B1 in de tweede helft haar voorsprong te behouden. Er volgden een paar mooie acties van beide kanten, maar het lukte vooral DKV vaak niet om deze kansen af te maken. Uiteindelijk kwam DKV toch als winnaar het veld af met de mooie eindstand van 10-4.

DKV 1 trad aan tegen DTS uit Enkhuizen. DTS nam de eerste minuten een voorsprong en liep uit tot 1-3. DKV kwam echter sterk terug via een aantal mooie aanvallen. De teams gingen met een 11-7 voorsprong voor DKV de rust in. Na de rust bleef DKV goed en collectief sterk spelen, DKV had veel rebounds onder de korf en gooide verdedigend het slot erop. Dit resulteerde in een zeer verdiende overwinning van 23-14.

Ook het tweede en het derde wonnen hun wedstrijd. DKV 2 won vrij gemakkelijk van Argus met 18-11. Bij DKV 3 was de wedstrijd tot het laatst toe spannend, maar DKV won uiteindelijk met 9-8.

Opmerkelijk was dat bij de jeugdwedstrijden twee verenigingen het DKV-veld op Schoonenberg niet konden vinden. Zowel het team van Wijde Wormer als het team van Swift uit Amsterdam verdwaalde in Velsen-Noord, waarschijnlijk door de omleidingen van de Velsertunnel. Daardoor wonnen de DKV B2 en DKV D reglementair hun wedstrijden. Maar natuurlijk hadden de teams liever gewoon een wedstrijd gespeeld dan op deze manier te winnen.

Print

Invoer Velddienst

Beste senioren,
Het is zeer wenselijk om de velddienst weer in te stellen. Momenteel gebeurt het te vaak dat de kleedkamers niet worden opgeruimd en de deuren niet op slot zijn. Tijdens de afgelopen bestuursvergadering hebben wij dan ook besloten om de velddienst weer in het leven te roepen en hopen dan ook dat iedereen zijn/ haar verantwoordelijkheid hierin neemt. Maar om er zeker van te zijn dat niet iedere keer dezelfde personen de kleedkamers nalopen, zullen we de velddienst in gaan delen. Elke week worden 2 mensen van een team aangesteld om velddienst te doen. Als je niet kan, ruil dan met iemand van je team en geef het door aan Marijke.

Taken van de velddienst:

  • Vuilnisbakken langs het veld legen (er komen ook grote kliko’s langs het veld waar ze in geleegd kunnen worden)

  • Zwerfafval opruimen of teams aanspreken op opruimen afval (in de dugout)

  • Zorgen dat je samen met het laatste team de spullen opruimt.

  • Kleedkamers vegen. Bezems staan in de scheidsrechterskleedkamer.

  • Kleedkamers nalopen, lichten uit, ook in toiletten, en container en hek op slot doen.

indeling: zie lijst 2e helft veld 2015-2016

Het bestuur en de beheercommissie..

Print

Schoonmaak Kantine

Beste ouders,
Besloten is om dit keer de echte grote schoonmaak in het voorjaar te doen, op de zaterdagen die we uit spelen is het niet handig, de zaterdagen die we thuis spelen ook niet. Wel zou het fijn zijn wanneer mensen zaterdag a.s. tussendoor zouden kunnen helpen bij het lappen van ramen en de keuken even goed uitsoppen. De rest komt erna wel weer.Wanneer de kids toch een half uur eerder aanwezig moeten zijn voor de wedstrijd, dan kunnen de ouders hopelijk helpen, binnen korte tijd kunnen we met een aantal mensen veel werk verzetten. En wanneer men zelf een prachtig schoonmaak apparaat heeft voor de ramen: neem deze vooral mee!! Alvast bedankt!!
Groeten namens het bestuur en de beheercommissie.

 

Print

Helios 4 - DKV 3


Een vrolijk bericht van DKV 3 in het korfbalveld.

DKV 3 – wie spelen daar eigenlijk in hoor ik wel eens. Wij zijn een verzameling van mensen die graag korfballen, maar niet in 1 of 2. Een poule klasse 7 was dit jaar wel geschikt dacht de bond. Wie spelen er zoal mee; Erik, Remy, Richard, Ricardo, Henk, Martin, Dick, Anja, Petra, Heleen, Mariette, Lizzy en sinds deze week ook Debby. Een hele club als iedereen er is. Zaterdag was het eigenlijk een beetje te warm, maar toch vol goede moed naar Castricum waar we eigenlijk nooit korfballen (?). De tegenstander wat geobserveerd en geconcludeerd (vooraf), dat moet wel lukken.  Voortvarend van start dacht Henk dan ook maar en scoorde de eerste 2 doelpunten. Verder naar 1-3 tot er tijdelijk even de klad in kwam. Een achterstand van 7-5 was eigenlijk niet ingecalculeerd. Het was een tijdelijk terugval.  Terug naar 7-7 en verder….. Veel doelpunten werden er gemaakt door Anja, Richard, Henk, Petra, Maaike (altijd fijn als ze mee wil doen) en Martin. Misschien vergeet ik wel iemand daarvoor excuses. De uitslag was uiteindelijk 13-19, een beetje veel doelpunten doorgelaten maar nog meer gescoord. Het was een leuke wedstrijd met een goede scheidsrechter Karin Koopman, die precies aanvoelde wanneer er een drinkstop plaats moest vinden.

Op naar volgende week, maar eerst dinsdag trainen, want we hebben iemand gevonden die ons trainen wil geven.
Petra

Print

Furore B2 -DKV B2

10 september 2016
Wij moesten dit keer uit spelen tegen Furore en hebben verloren met 2-4.
De 1e doelpunt was van mij zelf met een afstand schot en in de 2e helft scoorde Rianne met een doorloopbal.
Ik vond de wedstrijd goed gaan want iedereen deed het goed. Onze ballen gingen er jammer genoeg niet in, maar de wedstrijd was wel leuk ondanks dat we verloren hadden.
Ik vond het een leuke wedstrijd. groetjes Xian
 
Print

Kort van het bestuur

De eerste wedstrijden zitten er weer op, het was een leuk eerste speelweekend met een aantal spannende wedstrijden en een aantal ruime overwinningen. Het eerste speelweekend met thuiswedstrijden is altijd weer een hoop geregel, scheidsrechters en bardiensten moeten ingevuld worden. Uiteindelijk is alles goedgekomen, maar een aantal dingen wel op het laatste moment.
Print

DKV B2 - KIOS B2

Verslag geschreven door:  Ben van der Linde
Wij moesten thuis spelen tegen: Sporting West.
Ik had al een wedstrijd gespeeld bij de (D 13-0 gewonnen) en begon daarom als wissel in mijn eigen team.
Voor de pauze scoorde Tamara en Thijs met een inloopbal. De tegenstander scoorde ook een paar keer en we gingen de pauze in met 2-4.
Na de pauze maakte wij en de tegenstander om de beurt een doelpunt waar Thijs, Arline, Rianne en Roos scoorde met een afstandschot. 
Helaas verloren we met 6-7.
Ik vond de wedstrijd heel spannend en leuk om te doen.
 
groetjes Ben
Print

Vacatures bij DKV

Beste ouders en verzorgers van onze DKV-leden en spelers van DKV: senioren en B1 en B2, en andere sympathisanten,
Zoals elk jaar stoppen weer een paar mensen met hun vrijwilligerswerk voor DKV onze korfbalvereniging.
Het is niet zo eenvoudig om voor deze vacatures weer nieuwe mensen te krijgen, want zoals altijd: druk, druk, druk, druk.
Toch wil het bestuur van DKV vragen wie er een taak(je) bij DKV zou willen vervullen zodat de vereniging draaiende blijft, want dat is natuurlijk wat we allemaal willen.
Er zijn een paar vacatures die dringend om invulling vragen:
Print

DKV 1 - Amsterdam 1

Afgelopen zaterdag was het dan zover, DKV 1 speelde de kampioenswedstrijd tegen Amsterdam 1, de nummer 2 in de poule. 

Bij winst van DKV is het voor Amsterdam niet meer mogelijk om in de komende competitiewedstrijden nog genoeg punten bij elkaar te krijgen om DKV in te halen. DKV was er dus op gebrand om thuis het kampioenschap vroegtijdig veilig te stellen. Maar de studenten uit Amsterdam hadden al aangekondigd niet zomaar een kampioenschap weg te geven. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden!
Print

Indeling jeugdteams 2016 - 2017

Het was dit jaar geen makkelijke klus voor de jeugdcommissie en de t.c.
Door de vele opzeggingen hebben we diverse keren opnieuw een indeling moeten maken.
In sommige teams zijn hierdoor wat leeftijdsverschillen ontstaan, die we liever hadden vermeden, maar het kan op dit moment niet anders. We hopen dan ook dat een ieder hiervoor begrip heeft.
Ondanks de geringe mogelijkheden is er zoveel mogelijk rekening gehouden met het sociale en sportieve aspect.
Print

Thor 1 – DKV 1

Afgelopen zaterdag speelde DKV 1 tegen Thor 1, de nummer 2 uit de poule. Een belangrijke wedstrijd, want als DKV zou winnen dan zou volgende week al de kampioenswedstrijd gespeeld kunnen worden. Beide teams hadden aan het begin van de wedstrijd moeite met scoren. Het eerste doelpunt viel dan ook pas in de 10e minuut van de wedstrijd. Jos scoorde dit doelpunt door een mooie wegtrekbal onder de korf. Snel daarna maakte Matthe met een afstandschot het tweede doelpunt voor DKV.

schoonhoven Houthandel

Rigo verfcentrum

Paap verzekeringen & Financieringen

Bosch Sport Velsen

verspuy

Beenhakker

Ook sponsor worden van DKV ?

Koster Brillen

Gall&Gall

Fotostudio Ton anderson

“SponsorKliks,

Sponsor DKV!
klik hierboven en u komt uit bij ruim 100 winkels waar u precies hetzelfde betaalt maar gaat er een commissie naar DKV.
U sponsort dus gratis!

Hoofdsponsors

 

DKV (IJ) - IJmuiden

Terrein:
Sportcomplex Schoonenberg
Tolsduinerlaan 3
1981 EG VELSEN-ZUID
tel: 0255-521170
(parkeren op parkeerplaats
aan de minister van Houtenlaan)

Sporthal:
Sporthal Zeewijk
Eenhoornstraat 2
1973 XT IJMUIDEN
tel: 0255-513010

Postadres:
Mercuriusstraat 3
1973 XA IJMUIDEN
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.